menu

Maatschappelijke vorming

Be the change you want to see

Op straat, school, waar jongeren zijn
Serious & fun
Zonder poespas
Voorlichting en training

Als jongere groei je op in een wereld vol impulsen. Je staat altijd “aan”. Hoe ga je daarmee om? Hoe maak je als jongere slimme keuzes in vriendschappen, seks, drugs, social media, gaming, privacy en meer? Dat kan best lastig zijn. Zeker als je omgeving iets anders wil dan jij.

Zelf keuzes maken

Daarom praten we met jongeren over onderwerpen die lastig kunnen zijn. Eerlijk en laagdrempelig, met alle nadelen en voordelen. Zodat ze goed geïnformeerd zelf een (nieuwe) keuze kunnen maken.

360-graden benadering

We werken op verschillende manieren: met persoonlijke gesprekken, laagdrempelig contact op locatie, via activiteiten en inloopgroepen, voorlichting, training en coachingstrajecten. Omdat een boodschap het beste blijft hangen wanneer deze van meerdere kanten komt. Daarom vind je ons op straat, bij verenigingen, online, op de Jongerencampus en op school. En werken we bij voorkeur samen met mensen die dicht bij de jongeren staan.

Samen doorpakken

Scholen, verenigingen en partners mogen ons altijd benaderen met vragen of wanneer er iets speelt. Samen gaan we dan op zoek naar de oorzaak en spelen in op achterliggende behoeften. We plannen gezamenlijk interventies, voorlichting of activiteiten en voeren deze uit. In onze rol als jongerenexpert geven we advies, begeleiden we jongeren én pakken we door met de degene die ons benadert. Zo zorgen we met elkaar dat jongeren zo stevig mogelijk in het leven komen te staan.


Jouw ervaringen delen? Graag!


Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren