Workshops / Gastlessen

Waarom moeilijk doen als het samen kan?!

Jongeren van tegenwoordig groeien op in een drukke wereld vol impulsen. Daarnaast staan zij in verbinding met de wereld via diverse apparaten en netwerken. Bij deze tijd hoort dan ook een passende opvoeding en dat doen we tegenwoordig samen.

Want kinderen worden gevormd door hun karakter, omgeving en ervaringen. Het jongerenwerk gelooft dat veel mensen deel uit maken van die omgeving en ervaringen. Daarom maken wij gebruik van 21-eeuwse vaardigheden en nieuwe media in combinatie met aansprekende rolmodellen en influencers. Dit kan een docent zijn, maar bijvoorbeeld ook een voetbaltrainer, een professionele drone-piloot of een rapper. Zolang zij de boodschap aanpassen aan het thema en hun talent inzetten is het middel maar een voertuig om de boodschap over te brengen. Wij vinden het veel belangrijker dat deze blijft hangen!

Basis & Voortgezet-Onderwijs

Geen saaie boodschap, maar aansprekende influencers

Maatschappelijke Thema’s gemixt met toffe ideeën

Influencers & rolmodellen

Het jongerenwerk in Cranendonck gelooft in een gemeenschappelijke boodschap aangeboden op een hedendaagse manier.

Denk aan taal lessen door rappers of kunstgeschiedenis door graffiti artiesten. Kunst & cultuur worden ingezet om met maatschappelijke thema’s aan de slag te gaan.

Want wij geloven dan ook dat indrukken indrukwekkend moeten zijn. Dat doen we doormiddel van hedendaagse werkmethode en 21-eeuwse vaardigheden en met influencers & rolmodellen die aanspreken bij jongeren.

Want als je een cultuur wil beïnvloeden, moet je ook onderdeel uitmaken van deze cultuur. In onze ogen zijn dat niet alleen docenten, maar ook talentvolle leeftijdsgenoten of eenieder met specialistische kennis of kunde die daarmee kunnen aansluiten bij de leefwereld van jongeren.